Jobb agyféltekés rajzolás

Jobb agyféltekés rajzolás

A jobb agyféltekés rajztanfolyam valóban lehetővé teszi azt, hogy 3 nap alatt akár a pálcika embertől is eljuthassunk az élethű, fénykép hatású rajzok elkészítéséig.

A tanfolyam elkezdéséhez nincs szükség különleges kézügyességre, vagy rajztudásra. A módszer lényege egy új látásmód elsajátítása, mely által kezünk képes lesz lerajzolni egész pontosan azt, amit szemünkkel látunk.

„A rajzolás valójában nem olyan bonyolult. A látás a nehézség, pontosabban: egy bizonyos látásmódra való átváltás.” – Betty Edwards

De mit is takar ez az újfajta látásmód?

Ennek megértéséhez ismernünk kell, hogy miért felelős a jobb és a bal agyféltekénk. A bal agyfélteke felel a verbális kommunikációért, az írásért, olvasásért, a logikus gondolkodásért, a jobb agyfélteke pedig a nonverbális kommunikációért, az érzelmektől vezérelt gondolkodásért, a képzelőerőért, a kreativitásért, az arcfelismerésért, a muzikalitásért stb.

A rajzolás eredendően a jobb agyfélteke asztala lenne, viszont mivel a mai világban a legtöbb embernél a mindennapokban a bal agyfélteke dominál a dolgok túlnyomó részében, így a rajzolásban is ez a felállás a megszokott. Ám a bal agyfélteke működése révén teljesen máshogy képes hozzáállni a rajz elkészítéséhez, mint a jobb agyfélteke.

A bal agyféltekénk leegyszerűsíti a folyamatot, nincs türelme az apró részletek megfigyeléséhez, így már előre elraktározott gyermekkori szimbólumokat használ a képalkotás során. E szimbólumok nyilván nem ugyanolyanok, mint a megrajzolandó kép részletei. Ez az oka annak, hogy a felnőttek nagy részének rajzai nem különböznek a gyermekek alkotásaitól.

A jobb agyféltekés rajztanfolyamon azt tanuljuk meg, hogy hogyan irányítsuk agyunkat, vagyis hogyan szabadítsuk fel a jobb agyféltekés gondolkodásmódunkat, látásmódunkat a bal agyfélteke dominanciája alól rajzolás közben.

„Ha megtanulunk belépni elménknek abba a részébe, amely elősegíti a kreatív, intuitív gondolkodást, megtanuljuk a vizuális művészetek alapvető ismeretét, azt, hogy hogyan vessünk papírra, ami a szemünk előtt van. Másrészt a módszer által az élet más területein is kreatívabbak leszünk.” – Betty Edwards

A tanfolyam mindössze 3 napos, ám az eredmény mindenki számára megdöbbentő. Az utolsó napon készített képek hatalmas magabiztosságot, jogos büszkeséget kölcsönöznek a résztvevők számára, ezt követően már senki nem fog félni a rajzolástól, nincs több pálcikaember.

Árak, időpontok, helyszínek

A tanfolyamra itt tudsz jelentkezni!

Ha már elvégezted a tanfolyamot, de úgyérzed megkopott a tudásod és szívesen feleleveníted egy nap alatt, gyere el ISMÉTLŐ TANFOLYAMUNKRA! ;)

Várom jelentkezésed szeretettel! :)

Advertisement